Homizer

Description by Prototype Design Lab:

The site of this project is in a country-feeling area of South Mississauga with small roads and mature trees. The house was designed for a couple of entrepreneurs with fast-paced jobs, who wanted to return home to a retreat-like environment at the end of each day.

The House is broken into three slipping volumes of varying heights and lengths, staggered to respond to site and programmatic conditions. Each one is clad with a different material to hint at its interior function: cumaru wood planks; white quartz; and custom, diamond-shaped corten steel panels. The interior of the house continues the clear lines and filigreed details of the exterior. In addition, the house opens almost completely to the outside on the west elevation. The floor spills out into the landscape in the form of a large deck at the same level of the ground floor, and the landscape…

View original post 391 more words

Advertisements
Uncategorized

The Aldo House | Prototype Design Lab

Gallery

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s